به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعیدی کیا امروز شنبه در همایش بین المللی سرمایه گذاری خارجی در ایران که در تهران در حال برگزاری است، بخش مسکن را یکی از مهمترین حوزه های اقتصادی دارای جذابیت اعلام کرد و گفت: بخش مسکن در ایران سالانه 20 تا 30 درصد سرمایه ثابت را جذب می کند.
وزیر مسکن و شهرسازی سهم مسکن را در طول برنامه چهارم توسعه حدود 11 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این رقم در سال 84 به 12.8 و در سال 86 نیز به 13 درصد افزایش یافته است.
سعیدی کیا ارزش افزوده بخش مسکن را در سال 85 معادل 88 میلیارد تومان دانست و افزود: این رقم در سال 86 با رشدی معادل 49 درصد به حدود 131 میلیارد تومان بالغ شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش وضع موجود مسکن کشوررا تشریح کرد و بیان داشت: در سال 85 ، 16 میلیون واحد مسکونی در شهرها و روستاها داشتیم که 11.5 میلیون آن شهری و مابقی روستایی بوده به نحویکه این میزان در سال 85 در کل 11 میلیون واحد مسکونی بوده است.
وزیر مسکن و شهرسازی به تراکم خانوار بر واحد مسکونی از 113 خانوار در فاصله سالهای 75 تا 85 اشاره کرد و ادامه داد: این میزان در سال 85 به 109 خانوار در واحد مسکونی رسیده به نحویکه تولید واحد مسکونی در فاصله دهه 75 تا 85 از رشد 9.6 درصدی برخوردار شده و این میزان در سال 85 نیز به بیشتر از 26 درصد بالغ شده است.
وی رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی را در 10 سال یاد شده، 24 درصد دانست و از افزایش آن به 80 درصد در سال86 خبر داد.
سعیدی کیا مشارکت بالای بخش خصوصی در صنعت ساختمان را به دلیل وجود تقاضا، جذابیت، بازار مناسب نیروی کار ، امنیت سرمایه ، امکان تولید مواد و مصالح ساختمانی در کشور ، وجود زمینه های مناسب دانش فنی ، امکان انتشار اوراق بهادار در این بخش و امکان سرمایه گذاری خارجی دانست و افزود: میزان نیاز مسکن در کشور تا سال 91 از یک میلیون و 350 هزار واحد به یک میلیون و 600 هزار واحد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی نیاز کشور به ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی در سال را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: تقاضای مستمر و جذب سرمایه گذاری های خارجی به دلیل نرخ مناسب بازگشت سرمایه، این صنعت را جذاب کرده است.
وزیر مسکن و شهرسازی تضمین کیفیت، ارتقای دانش فنی ، رفع موانع اقتصادی اجتماعی ، تعامل با صنعت جهانی ساختمان، مقاوم سازی، افزایش بهره وری نیروی انسانی ، حمایت از سرمایه گذاری خارجی ، صدور شناسنامه فنی برای واحدهای نوسازی، تضمین استانداردها، بیمه ساختمان، حمایت از فناوری های نوین و توسعه برنامه های صنعت ساختمان را از مهمترین راهبردهای کلیدی صنعت ساختمان کشور اعلام کرد.
سعیدی کیا به تصویب لایحه حمایت از ساماندهی عرضه مسکن در قانون بودجه سال 86 اشاره کرد و افزود: حمایتهایی از قبیل واگذاری زمین برای احداث ، تخصیص تسهیلات به میزان 80 درصد ، ضمانت نامه بانکی، تسهیلات ارزی ریالی، آموزش کارگران ماهر، قانون ساماندهی و حمایت از عرضه مسکن و راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری مشترک از مهمترین وزارت مسکن در این بخش است.
نظر شما